Välkommen till Winebee!

Den här sidan innehåller alkoholhaltiga drycker, för att besöka denna sidan måste du vara 20 år eller äldre.


Château des Annereaux

Från vinet, männen och tiden… ... Områdets historia är lång och rik och den börjar på 1400-talet. Det land där deras förfäder startade har ättlingarna av familjen Annereau exploaterat egendomen fram till idag utan avbrott. Många händelser har utspelats både lyckliga och olyckliga, som sedan blev denna fascinerande familjesaga.

Milstolpar för slottet Annereaux

Familjen Annereau´s närvaro började redan på 1390 och är säkerligen en av de äldsta i regionen. Ett mycket nyfiket dokument adresserat till befälhavaren av Templet från familjen Annereau skrivet på Gaskonska språket vittnar om deras närvaro i Poumeyrou Lalande på 1390-talet.

Slottet av Annereaux, Lalande-de-Pomerol appellation

Ett stort vin Resultatet av selekteringen av de bästa jordplättarna, gör detta till ett generöst vin, runt och harmoniskt med det traditionella åldrandet på fat som ger vinet dess silkeslena struktur och eleganta aromer. Vinet kan åldras i många år. Slottets andra vin Château des Biscarrats En Lalande-de-Pomerol, som är anmärkningsvärd för sin fruktighet och flexibilitet, en sann bild av den grusiga terroiren, ett vin som behåller alla de naturliga smakerna av mogna druvor. Kan drickas ungt. Detta vin marknadsförs exklusivt av butikerna i Bordeaux.

Bordeaux

Att provsmaka  Annereaux slottets viner är ett sant nöje som vi delar med familj och vänner i de mest gemytliga stunder. Inga tabun, inga rigida principer för dem som gillar detta vin som kombinerar dess finess och balans kommer att tveka att öppna en flaska av senare årgång, för att njuta med vänner. Majoriteten av Merlotdruvan ger vinet flexibilitet, fruktighet och ett långt silkeslent avslut att avnjutas för sig själv eller till en passande maträtt. Den "klassiska" kokboken kommer att föredra en mer mogen årgång till en middag. Över tid, är detta vin gjort på traditionellt sätt och lagrat i ekfat som utvecklar en läcker bouquet. Frukten ger så småningom vika för mer komplexa aromer som blandas med raffinerade toner av undervegetation, tryffel och ibland violett. Årgångar av Château des Annereaux 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 (den första biodynamiska årgången) 2011

Tekniska specifikationer: 2002

Appellation: Lalande de Pomerol Areal: 22ha Plats: Väster om staden Lalande de Pomerol Jord: Genomsnittlig terrass utmed berget: sand, grus och stenblock. Avkastning: 49 hl / ha Blandning för (2011) årgång: Merlot 78%, Cabernet Franc 17% Cabernet Sauvignon 5%

Vinprovsanteckningar:

Färg: klar mörkröd nyans. Doft: Delikat och fräsch, som börjar öppna sig. Röda frukter är närvarande tillsammans med varma toner som backas upp av en kryddig nyans. Smak: God attack. Tanniner som är silkeslena samt med delikata aromer som fyller gommen, något fruktig, med ett avslut av lakrits.

Egendomen Château des Annereaux

Spänner på en total yta på 25 hektar, 22.7 hektar är i Lalande de Pomerol appellation och 2,3 hektar i Bordeaux appellationen. Vingården, som ligger väster om Lalande de Pomerol ligger på mellersta terrassen i Valley Isle. Dess jord är sammansatt av jordarter som består av sand, grus och stenblock.

Fördelningen av druvor på Lalande de Pomerol appellationen:

- Merlot 85% - Cabernet Franc 11% - Cabernet Sauvignon 4% På Appellation Bordeaux - Merlot 80% - Petit Verdot 20%

Vinframställning

Vineriet och vingården är som regel under permanent observation, det finns inget systematiskt förhållande, men vi söker en anpassning till personligheten hos varje årgång. Vinframställningen bedrivs med målet att maximera fotavtrycket från jorden och bibehålla den så jämn som möjligt. Den traditionella vinifikationens steg är sedan 12 månaders lagring i ekfat som förnyas till en fjärdedel varje år.

Mer

Urval från leverantören

Château des Annereaux - Cuvée L´Ane Mort

Château des Annereaux
Frankrike
158kr
Läs mer

Château des Annereaux

Château des Annereaux
Frankrike
218kr
Läs mer

Nyheter och event

Vinlandet Franken : En Guide

20 mars 2017

Vi har fått lov att publicera ett utdrag ur boken Vinlandet Franken : En Guide av Lennart Rammer utgiven på förlaget Grenadine Bokförlag/Stevali Produktion. Utdraget handlar om…